Ser du månen, Daniel

Ser du månen, Daniel

By Puk Damsgård

 • Release Date : 2015-10-12
 • Genre : Biography
 • FIle Size : 56.38 MB
Score: 4.5
4.5
From 51 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Ser du månen, Daniel Modtager af Cavlingsprisen 2015 - Puk Damsgård Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien, fortalt af den prisvindende forfatter Puk Damsgård. Beretningen er et lille stykke danmarkshistorie midt i verdenshistorien.
 
I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård her for første gang om den danske fotografs kidnapning. Om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad under kontrol af deres fangevogter, briten bedst kendt som Jihadi John. 

Daniel Rye var det sidste gidsel, der forlod fængslet i live i juni 2014. Herefter begyndte IS at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler – Daniels medfanger. En af dem var den amerikanske journalist James Foley, som også var blevet Daniels ven. Den danske fotograf overbragte det sidste rørende brev til James Foleys familie, da han blev løsladt. 

Puk Damsgård går også helt tæt på islamisk Stat og skildrer gennem interview med et tidligere IS-medlem terrororganisationen, der på kort tid er vokset til at være en regulær hær, som har erobret landområder og større byer, de administrerer som en stat i staten. Hun prøver at finde svar på, hvilken betydning Islamisk Stat har for udviklingen i Syrien og Irak, hvor Danmark deltager i krigen mod IS. Samt ikke mindst hvorfor Daniel Rye og andre gidsler blev forhandlet fri, mens andre aldrig kom hjem. 

Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem.  Puk Damsgård (f. 1978) er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har siden 2011 været DR's mellemøstkorrespondent – i dag med base i Kairo. Hun har skrevet bøgerne De Renes Land (2009), Ulvehjerter (2011), bestselleren Hvor solen græder (2014) og senest bestselleren Ser du månen, Daniel (2015). Bogen, der i månedsvis har ligget i toppen på de danske bestsellerlister, udkommer snart i yderligere ni lande – og Puk Damsgård har for bl.a. Ser du månen, Daniel modtaget dansk journalistiks fornemmeste hæderspris, Cavlingprisen 2015. Puk Damsgård har derudover vundet talrige andre priser for sit arbejde, deriblandt Læsernes Bogpris 2015 og Publicistklubbens Fortællerpris (2015).

Reviews

 • Fantastisk og omend gruopvækkende fortælling

  5
  By aloevgaard
  Puk Damsgård er det danske talent, der lever livet farligt i Mellemøsten. Nu har hun så genfortalt de skrækindjagende oplevelser fra den danske fotograf Daniel Rye! Det kunne ikke være mere spændende læsning. Men også uhyrligt skræmmende, hvad den mand har oplevet. Tanker går til familien Rye Ottosen, der har haft 13 måneders søvnløse nætter. Alt i alt en rigtig velskrevet bog, som fortjener enhver opmærksomhed! For den fortæller ikke bare Daniels historie, men også baggrundsviden om ISIS i Syrien!
 • Læs den!

  5
  By SuperVip
  Blev lige dele rørt & rasende. Fantastisk indblik i en verden de fleste af os ikke begriber eksisterer. Tak til Daniel & hans familie for at indvillige i at deltage i tilblivelsen af denne bog. Tak til Puk D. for at have modet til at skrive denne bog.

keyboard_arrow_up