Anne Franks Dagbog

Anne Franks Dagbog

By Anne Frank

  • Release Date : 2013-01-07
  • Genre : Biography
  • FIle Size : 10.52 MB
Score: 4.5
4.5
From 14 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Anne Franks Dagbog Anne Frank var tretten år da familien i 1942 flygtede fra nazisterne og gik under jorden. I den berømte dagbog følger vi hendes udvikling fra barn til ung kvinde. Med forbløffende modenhed og en skarp iagttagelsesevne skildrer hun hverdagen og familielivet i total isolation fra den ydre verden med den konstante frygt for at blive opdaget - og henrettet.

I sine optegnelser udrtykker Anne sine tanker om livet, og meget ærligt beskriver hun de mange små gnidninger i familien og sin frustration over at skulle leve under det umenneskelige et pres. I 1944 blev familiens skjul afsløret og Anne Frank døde i kz-lejren Bergen-Belsen tre måneder før sin 16 års fødselsdag.

Faderen, Otto Frank overlevede, og efter mange overvejelser besluttede han sig for at efterkomme sin datters ønske og offentliggøre dagbøgerne. Da bogen udkom i 1947, var det ikke almindeligt at skrive åbent om seksuelle emner - især ikke i en ungdomsbog. En anden vigtig årsag til, at Otto Frank udelod hele afsnit såvel som særlige formuleringer var, at han ikke ville "plette" sin afdøde hustru og familiens minde.
Ved Otto Franks død testamenteredes de originale dagbøger til en fond, og en omfattende rekonstruktion kunne begynde.

Denne udgave er således en nyredigeret udgave af den, der hidtil har været i handlen, hvor de passager og udtryk, Otto Frank havde udeladt eller pyntet på, er tilføjet - så læseren nu kan få et endnu dybere og mere ærligt indblik i pigen Anne Franks verden.

“Den jødiske piges dagbøger formår stadig at gribe læseren.”
- Jyllands-Posten

“... et hovedværk i europæisk efterkrigslitteratur”
- Politiken

Reviews

  • Anmeldelse Anne Franks Dagbog

    5
    By GedsenxD
    En af de bedste bøger jeg har læst længe. Meget inspirerende, og til tider humoristisk. Pengene værd. Super god læseoplevelse :-)

keyboard_arrow_up