Din egen dag er kort

Din egen dag er kort

By Uffe Ellemann-Jensen

  • Release Date : 2013-07-17
  • Genre : Biographies & Memoirs
  • FIle Size : 19.49 MB
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Din egen dag er kort Uffe Ellemann-Jensen er kaldt Danmarks mr. Europe, men selv føler han sig først og fremmest som dansker. Han er flere år i træk blevet valgt til årets dansker.

I Din egen dag er kort fortæller han om de oplevelser og indtryk, der har præget hans verdensbillede og hans holdninger. Oplevelser fra over 10 år som udenrigsminister. Indtryk fra opvæksten i et politisk miljø. Og fra møder med dem, der formede udviklingen i den dramatiske periode, da vores verdensbillede gik i opløsning.

Uffe Ellemann-Jensen er født i 1941. Han er cand.polit. og startede en journalistisk karriere i 1967 på Berlingske Aftenavis. I 1970 blev han ansat på TV-avisen, og fra 1975 til '76 var han chefredaktør på Børsen. I 1977 blev han medlem af Folketinget og i 1984 formand for partiet Venstre. Han var Danmarks udenrigsminister fra 1982-93.

Det var på min morfars gård, jeg blev født i november 1941, i en forrygende snestorm. Jordemoderen var nazist, og sagde: Sikke en køn lille dreng, han skal da hedde Adolf!. Så mine forældre skyndte sig at finde det danskeste navn, de kunne komme på.

keyboard_arrow_up